Ana Brnabić: Rekonstrukcija Vlade će sačekti stabilnija vremena na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić: Rekonstrukcija Vlade će 'sačekti stabilnija vremena na Kosovu'

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će "rekonstrukcija Vlade Srbije sačekati neka stabilnija vremena na Kosovu i Metohiji". Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da je o rekonstrukciji Vlade danas razgovarala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su zaključili da sada "imaju preča posla".

"U ovom trenutku nacionalno jedinstvo je ključno, što budemo jedinstveniji, bićemo jači. Realno smo u teškoj situaciji, jer situacija je izuzetno, izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << teška. Dobro je da imamo predsednika koji razmišlja hladne glave", kazala je Ana Brnabić.

Navodeći da je sa Vučićem danas "prošla kroz sve rezultate prvog kvartala", premijerka je istakla da je u prvom kvartalu bio planiran deficiti od 32 milijarde dinara, a da je u petak u državnoj kasi bio suficit od šest milijardi dinara.

"Rezultat je bolji od planiranog za 38 milijardi dinara. BDP je u granicama onoga što smo planirali za prvi kvartal oko 3,9 odsto, plus - minus", kazala je ona.

Ana Brnabić je navela da se "s dobrom situacijom u kasi" nastavlja dobar trend koji "obećava povećanje plata i penzija do kraja godine".

"Ali, ja sam zabrinuta zbog opšte regionalne situacije. I situacija u svetu je izuzetno kompleksna. Naša ekonomija zavisiće od regionalne stabilnosti", istakla je premijerka Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ana Brnabić: Rekonstrukcija Vlade će 'sačekti stabilnija vremena na Kosovu'

Izvor: Beta, 01.Apr.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će "rekonstrukcija Vlade Srbije sačekati neka stabilnija vremena na Kosovu i Metohiji".Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da je o rekonstrukciji Vlade danas razgovarala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su zaključili da sada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.