Američka policija ponovo upala u Ambasadu Venecuele, uhapšeno četvoro

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka policija ponovo upala u Ambasadu Venecuele, uhapšeno četvoro

Američka policija je uhapsila poslednjih četvoro aktivista koji su štitili Ambasadu Venecuele u SAD od pristalica venecuelanske opozicije.

To je saopštila jedna od aktivistkinja Medeja Bendžamin.

„Policija je uhapsila četvoro preostalih ljudi u Ambasadi Venecuele koji su bili u grupi za zaštitu Ambasade. To je potpuno narušavanje Bečke konvencije. Sramota!“, napisala je aktivistkinja na Tviteru.

Bendžaminova je prethodno saopštila da je američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija ušla u Ambasadu kako bi uhapsila ljude koji protestuju protiv zauzimanja tog zdanja.

​„Policija sada upada u Ambasadu kako bi uhapsila pristalice ’Kolektiva za zaštitu Ambasade‘“, napisala je Medeja Bendžamin na Tviteru.

To je drugi upad američke policije u Ambasadu Venecuele. Prethodni put pripadnici policije su u zdanje diplomatske misije ušli 14. maja.

Ambasada Venecuele nalazi se u Džordžtaunu, jednoj od najprestižnijih četvrti Vašingtona. Proteklih nekoliko sedmica u zdanju se nalaze američki nevladini aktivisti koji podržavaju zakonitog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Venecuelanske diplomate ranije su napustile SAD na zahtev Stejt departmenta.

Maduro je zahvalio američkim aktivistima, izrazivši „duboko divljenje“ zbog zaštite Ambasade Venecuele.

Američka policija je i pre dva dana upala u ambasadu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKANCI HAPSE SVE REDOM! Haos u Ambasadi Venecuele u Vašingtonu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019

Američka policija ušla je u Ambasadu Venecuele u Vašingtonu kako bi uhapsila ljude koji protestuju protiv zauzimanja tog zdanja, saopštila je jedna od učesnica protesta...​- Policija sada upada u Ambasadu kako bi uhapsila pristalice "Kolektiva za zaštitu Ambasade", napisala je aktivistkinja Medeja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.