Ambasadorka Ekvadora: Britanija se ponaša kao imperija

Izvor: Blic, 21.Okt.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka Ekvadora: Britanija se ponaša kao imperija

Ambasadorka Ekvadora u Londonu Ana Alban izjavila je danas se Velika Britanija ponašala kao imperija u slučaju osnivača Vikilksa Džulijana Asanža.

Ekvador je Asanžu dao politički azil 15. avgusta, ali su britanske vlasti zapretile da će ga uhapsiti čim kroči izvan diplomatske misije te zemlje u Londonu.

"Mislim da su odmah pokušali da pokažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toj maloj zemlji (Ekvadoru) da je Velika Britanija i dalje imperija, i da treba da smo poslušni tokom našeg boravka" u Britaniji, rekla je Alban u intervjuu britanskom Bi-Bi-Siju (BBC).

Asanž je u Ambasadi Ekvadora u Londonu od 19. juna, nastojeći da izbegne izručenje Švedskoj gde je optužen za seksualno zlostavljanje.

Asanž tvrdi da je ta optužba deo zavere čiji je cilj da mu se sudi u SAD, zbog toga što je njegov sajt Vilikiks objavio veliki broj tajnih američkih depeša. Švedska i SAD to demantuju.

Povezane vesti: Bez dogovora Ekvadora i Britanije o Asanžu Ključni dokaz protiv Asanža ne sadrži njegov DNK Britanija traži od Ekvadora nove razgovore o Asanžu Obnovljeni razgovori Britanije i Ekvadora o Asanžu Hejg razgovarao sa potpredsednikom Ekvadora o Asanžu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadorka Ekvadora: Britanija se ponaša kao imperija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2012

Ambasadorka Ekvadora u Londonu Ana Alban izjavila je se Velika Britanija ponašala kao imperija u slučaju osnivača Vikilksa Džulijana Asanža. Ekvador je Asanžu dao politički azil 15. avgusta, ali su britanske vlasti zapretile da će ga uhapsiti čim kroči izvan diplomatske misije te zemlje u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Britanija se ponaša kao imperija"

Izvor: OkRadio.rs, 21.Okt.2012

Ambasadorka Ekvadora u Londonu Ana Alban izjavila je se Velika Britanija ponašala kao imperija u slučaju osnivača Vikilksa Džulijana Asanža.Ekvador je Asanžu dao politički azil 15. avgusta, ali su britanske vlasti zapretile da će ga uhapsiti čim kroči izvan diplomatske misije te zemlje u Londonu. "Mislim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.