Ambasador: Ukrajina očekuje da Srbija osudi Putinov potez

Izvor: Beta, 22.Feb.2022, 10:56

Ambasador: Ukrajina očekuje da Srbija osudi Putinov potez

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Rusije o priznavanju nezavisnosti separatističkih regiona na istoku Ukrajine.Aleksandrovič je za N1 rekao danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je više puta ponovio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni inbtegritet Ukrajine, kao što Ukrajina priznaje celovitost Srbije uključujući Kosovo."Ali, važno je napraviti i drugi korak jer jučerašnji potez predsednika Rusije Vladimira Putina je direktno protiv suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine. I zato Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Ruske Federacije", rekao je odlazeći ambasador Ukrajine.Aleksandrovič je rekao da se u potpunosti slaže sa jučerašnjom izjavom srpskog predsednika da se ovim dešavanjima ruši kompletna politička i bezbednosna arhitektura u svetu. "Potpuno se sa tim slažem. Ruska Federacija je jedina država koju tu bezbednosnu arhitekturu ruši", dodao je.Predsednik Rusije Vladimir Putin je u ponedeljak priznao nezavisnost Donjecka i Luganjska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao "sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći" s njima, a ootom naredio ruskoj vojsci da "čuva mir" na tim teritorijama.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador: Ukrajina očekuje da Srbija osudi Putinov potez

Izvor: Radio 021, 22.Feb.2022

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnje rusko priznavanje nezavisnosti separatističkih regiona u Ukrajini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.