Ambasador Kosnet potvrdio američku podršku EU u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Beta, 01.Mar.2021, 23:04

Ambasador Kosnet potvrdio američku podršku EU u dijalogu Beograda i Prištine

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet sastao se sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i tom prilikom je rekao da EU ima punu podršku SAD-a u posredovanju u, kako je rekao "dijalogu dve zemlje".Kosnet je na tviteru dodao da će cilj ovog dijaloga biti sveobuhvatno rešenje i dublja integracija obe zemlje.Svoju trodnevnu posetu Kosovu Lajčak je počeo susretom sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, koji je izjavio da dijalog sa Srbijom ne može biti ni prvi ni drugi prioritet vlade.Kurti je posle sastanka rekao da ne poriče važnost dijaloga, ali da on treba da bude dobro pripremljen i iskren.Lajčak će se sutra ujutro sastati sa vršiocem dužnosti predsednika Kosova Vjosom Osmani, nakon kojeg je najavljena konferencija za medije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD PODRŽAVAJU NASTAVAK DIJALOGA: Cilj pregovora sveobuhvatno rešenje i dublja evroatlanska integracija

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021

Lajčak je večeras sastankom sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem započeo trodnevnu posetu Prištini.. Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet potvrdio je večeras u razgovoru sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom punu podršku SAD posredovanju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Fabrici: Dijalog o KiM prioritet za EU, dolazak Lajčaka pozitivan znak

Izvor: Blic, 02.Mar.2021, 13:13

Dijalog o Kosovu i Metohiji je prioritet za Evropsku uniju, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, i ističe da Unija želi da pomogne u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i procesu evropskih integracija u regionu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.