Jezivo: Arsenal oružja i bizarni trofeji u kući austrijskog krivolovca koji je ubio četvoricu policajaca

Izvor: Blic, 20.Sep.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezivo: Arsenal oružja i bizarni trofeji u kući austrijskog krivolovca koji je ubio četvoricu policajaca

U kući Alojza Hubera (55), lovca, krivolovca i četvorostrukog ubice iz Grosprila u Austriji, policija je danas pronašla arsenal od više stotina komada vatrenog oružja, u prostoriji od poda do plafona ispunjenoj samo oružjem, municijom i pratećim rekvizitima. Prilikom pretresa njegove kuće otkrivena je i “soba sa trofejima”, puna lobanja ulovljene divljači, uglavnom jelena i srndaća.

Policija tvrdi da je Huber divljač lovio uglavnom noću, na nedozvoljen način, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi zatim ulovljenim životinjama testerom odsecao glave i nosio ih kući kao trofeje, dok je obezglavljena tela ostavljao da trunu u žbunju u obližnjoj šumi.

Sablasna "soba sa trofeima" u Huberovoj kući, puna lobanja i rogova životinja ulovljenih u krivolovu

U Austriji se krivolov smatra vrlo ozbiljnim prestupom, za koji je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Lov radi uzimanja glava divljači kao “trofeja” nije dozvoljen, a lovačka dozvola se dobija tek nakon polaganja ispita kojima se testira poznavanje oružja, balistike, lovačke tradicije, različitih vrsta divljači i niza znanja i veština.

Policija je, međutim, Hubera već duže vreme sumnjičila za krivolov, a u utorak ujutro policijski automobil ga je zbog ove sumnje zaustavio na drumu u blizini njegove kuće.

Umesto da stane, Huber je počeo da beži, da bi ubrzo zatim na rampi koju je policija postavila ubio jednog pripadnika “kobri”, austrijskih specijalnih policijskih snaga.

Žrtve Alojza Hubera

Hitna pomoć je pohrlila na mesto zločina, ali Huber je ubio i vozača hitne pomoći koji je pokušao da ukaže pomoć pogođenom policajcu, da bi zatim probio policijsku barikadu, ubio još jednog čuvara reda, i konačno se zatvorio u svojoj kući u zabačenom seoskom predelu.

U utorak popodne, u patrolnim kolima u blizini njegovog imanja pronađen je mrtav još jedan policajac, koji se dotle smatrao nestalim. Utvrđeno je da ga je Huber ubio nakon što je oteo njegovo vozilo, a njega držao kao taoca.

Tenkovima i helikopterima na Hubera

Sat nakon što je ispaljen poslednji hitac u Huberovom vatrenom okršaju sa policijom, policijski specijalci u pancirnim odelima i sa automatskim puškama krenuli su ka njegovoj kući na nekoliko vojnih tenkova, u pratnji drugih vozila i policijskih helikoptera.

U zgradu su prodrli razvalivši zid, da bi u malom podrumu prepunom dima i sa ulazom samo kroz podna vrata pronašli do neprepoznatljivosti ugljenisani leš, za koji pretpostavljaju da pripada Huberu. Konačni zaključak će, međutim, moći da se donese tek nakon što forenzičari identifikuju telo pomoću DNK analize.

Državni javni tužilac Mihaela Šnel smatra da je Huber ujedno i misteriozna osoba poznata kao “anaberški krivolovac”, za kojom policija traga još od 2005, a takođe i da je on bio maskirani napadač koji je pre dve godine u šumi nožem napao jednog lovca, što je okarakterisano kao pokušaj ubistva.

"Ja sam anaberški krivolovac"

Prema pisanju austrijskog tabloida “Krone”, Huber je na početku policijske opsade telefionirao jednom prijatelju, koji tvrdi da mu je tom prilikom rekao: “Nažalost, istina je. Noćas sam ubio tri policajca. Ja sam anaberški krivolovac. Pogodili su i oni mene, u stomak, ali nema veze. Ubio sam Bugija (svog nemačkog ovčara), a ni mene se neće dočepati”. Isti prijatelj, čije ime tabloid ne navodi, tvrdi i da mu se Huber dve nedelje ranije poverio da boluje od šizofrenije.

Stanovnici Grosprila i obližnjih zaselaka još uvek ne mogu da veruju šta ih je snašlo. Hubera su smatrali stručnim i savesni lovcem i dobrim komšijom, ali izgleda da mu je hobi postao opsesija, a mentalno zdravlje se pogoršalo kada mu je pre 15 godina preminula supruga, nakon čega je ostao udovac bez dece i bez bliže rodbine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

AUSTRIJA U ŠOKU: Lovokradica odsecao glave životinjama, u kući imao oružja za bataljon!

Izvor: Kurir, 20.Sep.2013

Alojz Huber (55), iz oblasti Melk u Donjoj Austriji je bežeći od organa vlasti ubio trojicu policajaca i vozača Hitne pomoći..Da je četvorostruki ubice iz austrijskog Grosprila bio mentalno bolestan, dokazao je pretres njegove kuće posle drame koja se završila tako što se on sam zapalio! U podrumu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.