AMERIKANCI PRITISKAJU TURSKU DA IM PRODA S-400: SAD želi tajne ruskog PVO sistema, stigao ODGOVOR Ankare

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 22:07

AMERIKANCI PRITISKAJU TURSKU DA IM PRODA S-400: SAD želi tajne ruskog PVO sistema, stigao ODGOVOR Ankare

Ranije je američki republikanski senator Džon Tjun predložio da se reše nesuglasice između SAD i Turske

Turska je obećala Rusiji da će osigurati zaštitu podataka o sistemu PVO S-400, rekao je šef sekretarijata odbrambene industrije Turske Ismail Demir.

- Rusija je izrazila zabrinutost zbog čuvanja podataka o sistemu S-400 i Turska je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obećala da će zaštititi te podatk - rekao je Demir u Vašingtonu.

, koje su nastale zbog toga što je Ankara kupila ruske sisteme S-400, tako što će Amerika kupiti te sisteme od Turske, navodi se u tekstu predloga dopuna zakona o odbrambenom budžetu SAD. Uslov kupovine je garancija Ankare da za dobijeni novac neće kupovati vojnu opremu koja ne odgovara zahtevima NATO-a.

Tjun se nalazi na dužnosti koordinatora frakcije republikanaca u Senatu SAD. Međutim, njegov visok položaj ne garantuje da će republikanci podržati njegov predlog.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TREBA LI IM VEROVATI? Turci dali garancije Rusima - nećemo odati tajne sistema S-400 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 09:51

Rusija je u septembru 2017. saopštila da je potpisala 2,5 milijardi dolara vredan ugovor o isporukama sistema S-400 Turskoj, a prva isporuka obavljena je jula prošle godine...Turska garantuje bezbednost podataka o protivvazdušnim sistemima S-400 kupljenim od Rusije, izjavio je danas Ismail Demir,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.