AMERIKANCI BESNI NA KURTIJA! Pre sastanka sa Vučićem zvali lažnog premijera, on ODBIO da se javi! Danas mu očitali bukvicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2020, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI BESNI NA KURTIJA! Pre sastanka sa Vučićem zvali lažnog premijera, on ODBIO da se javi! Danas mu očitali bukvicu

Prištinska "Gazeta ekspres" javlja da je Kurti u ponedeljak uveče odbio da odgovori na telefonske pozive iz Vašingtona.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajenom, nakon što se u ponedeljak uveče nije odazvao na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njihove telefonske pozive, javljaju prištinski mediji.

Izvori iz Kurtijevog kabineta rekli su za portal "Kallxo" da on nije mogao da odgovori na telefonske pozive u ponedeljak oko ponoći, ali da je taj razgovor obavljen danas,

O' Brajen, koji je u ponedeljak prisustvovao sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem u Beloj kući u Vašingtonu, pre sastanka je pokušao da telefonom dobije Kurtija kako bi razgovarali o taksi na srpske proizvode i nastavku dijaloga sa Beogradom, navodi "Gazeta".

- O' Brajen je nazvao Kurtija da razgovaraju o taksi, ali on se nije javio. Nije se odazvao ni na nekoliko drugih poziva iz Bele kuće. On narušava odnose - izjavio je neimenovani američki zvanicnik za "Gazetu ekspres".

Kurti je, kako prenosi Kosovo onlajn, u ponedeljak poslao pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu, u kojem je objasnio svoj plan za delimično ukidanje takse, iako je to naišlo na negativnu reakciju Grenela, koji zahteva potpuno ukidanje taksi na srpsku robu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti odbio pozive Vašingtona

Izvor: Danas, 03.Mar.2020

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričardom Grenelom i američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajenom, prenosi portal "Kallxo".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.