ALEPO JE U RUKAMA SIRIJSKE VOJSKE: Evakuacija završena, Rojters tvrdi da ih vraćaju nazad u istočni deo grada (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALEPO JE U RUKAMA SIRIJSKE VOJSKE: Evakuacija završena, Rojters tvrdi da ih vraćaju nazad u istočni deo grada (FOTO) (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije i njihov Centar za pomirenje saopštili su da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad svim kvartovima istočnog Alepa, prenosi RT.

- Trupe sirijske vlade slamaju otpor pobunjenika koji i dalje postoji u izolovanim područjima - navelo je ovo ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da je operacija oslobađanja istočnog Alepa koje su kontrolisali militanti završena.

Sve žene >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i deca su evakuisani iz delova koje su kontorilsali pobunjenici, i prema navodima Centra, u njemu su ostali samo militanti. Oni trenutno pucaju na sirijske snage.

Foto: Tanjug / AP

Zajedno sa civilima, preko 4.500 militanata je evakuisano zajedno sa porodicama, kao i 337 njih koji su ranjeni. Ukupan broj ljudi koji su od utorka evakuisani iznosi 9.500.

- U nekim oblastima još uvek postoje grupe ekstremista iz radikalnih i nepomirljivih bandi koji su pucali na vojsku Sirije - navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama koje je preneo Rojters sa lica mesta, konvoj sa evakuisanima iz istočnog Alepa krenuo je da se vraća natrag u smeru enklave koju su do skora držali pobunjenici, nakon što je evakuacija zaustavljena.

Agencija prenosi da je i sirijska državna televizija navela da se natrag vratilo više autobusa i automobila.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija trvrdi da je evakuacija u Alepu završena

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2016

Rusija tvrdi da su sve žene i deca izvedeni iz istočnog dela Alepa i da sirijska vojska trenutno sprovodi "završno čišćenje" tog dela grada od preostalih pobunjenika, mada, navela je agencija AP, to još nije potvrđeno na terenu...Ruski Centar za pomirenje u Siriji je saopštio da je evakuacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Informacija o zločinima Vojske Sirije u Alepu su lažne"

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2016

Prilikom oslobađanja istočnog Alepa razjašnjeno je da su podaci o zločinima sirijske vojske isfabrikovani i da su militanti izvršili zverstva prema civilima na teritoriji koju kontrolišu, saopštio je novinarima stalni predstavnik Rusije pri ženevskom odeljenju UN Aleksej Borodavkin...Borodavkin...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.