AKCIJA BIA, TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Uhapšena dva predsednika suda i sudija zbog primanja mita!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Sep.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA BIA, TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Uhapšena dva predsednika suda i sudija zbog primanja mita!

Saradnjom Bezbednosno informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i policije uhapšena su dva predsednika suda i jedan sudija zbog sumnje da su primali mito da bi osuđenima odložili kazne zatvora ili im omogućili da u potpunosti izbegnu odlazak u zatvor, saopšteno je večeras iz tog Tužilaštva.

Zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su predsednik Višeg suda Gojko Lazareva, predsednik Osnovnog suda Dragan Cvetinović i sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Osnovnog suda Olivera Lazarević, kao i jedno lice koje je učestvovalo u pomaganju da se izvrše ova krivična dela, navodi se u saopštenju.

- Nikome nije prijatno da vidi da oni koji dele pravdu i staraju se o zakonitosti rada sudova, budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela. Međutim, to je jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao. Zajedničkim radom Tužilaštva za organizovani kriminal i pripadnika službi bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, država je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala. Kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi zloupotrebi službeni položaj, to duboko uruši poverenje građana, ne samo u pravosuđe, već i u celu državu. Verujem da će nadležni državni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima, kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine, da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koje su počinili - izjavila je ministarka prave Nela Kuburović.

Osumnjičeni će biti saslušani u Tužilaštvu za oganizovani kriminal nakon čega će, kako se navodi, biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednici suda primali mito i odlagali zatvor

Izvor: B92, 14.Sep.2016

Beograd -- Dva predsednika suda i jedan sudija uhapšeni su bog sumnje da su primali mito da bi osuđenima odložili kazne zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva...Kako navode, oni su primali mito i da bi osumnjičenima omogućili da potpuno izbegnu zatvor...Akcija hapšenja sprovedena je u saradnji...

Nastavak na B92...

PREDSEDNICI SUDA I SUDIJA UHAPŠENI NAKON VIŠEMESEČNE AKCIJE: MUP, BIA i Tužilaštvo nastavljaju da suzbijaju kriminal i korupciju (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Sep.2016

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je večeras da su u nastavku suzbijanja korupcije i kriminala, nakon višemesečne akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.