100 mrtvih za jedan dan u Lugansku?

Izvor: B92, 15.Jun.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 mrtvih za jedan dan u Lugansku?

Kijev -- U naselju Sčastje kod Luganska oko sto ljudi poginulo je u poslednja 24 sata, izjavio je danas predsednik Luganske Narodne Republike (LNR) Valerij Bolotov.

On kaže da su ukrajinski vojnici čim su preuzeli kontrolu nad naseljem počeli da pucaju u civile, većinom u muškarce, preneo je Glas Rusije.

Bolotov, takođe, kaže da ukrajinska armija pokušava da odseče snage samoodbrane od granice sa Rusijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kijevska hunta steže obruč oko Luganske Narodne Republike. Agresor pokušava da nas odseče od granice", kaže Bolotov, prenosi Glas Rusije.

On objašnjava da će to stvoriti problem pri evakuaciji izbeglica.

Predsednik LNR je rekao i da ima saznanja da se ukrajinska armija sprema za totalno čišćenje Luganska od federalista, javio je Glas Rusije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAT U PUNOM JEKU: U poslednja 24 sata u Lugansku poginulo 100 ljudi!

Izvor: Press, 15.Jun.2014

On kaže da su ukrajinski vojnici čim su preuzeli kontrolu nad naseljem počeli da pucaju u civile, većinom u muškarce, preneo je Glas Rusije...Bolotov, takođe, kaže da ukrajinska armija pokušava da odseče snage samoodbrane od granice sa Rusijom. . . "Kijevska hunta steže obruč oko Luganske...

Nastavak na Press...

U Kramatorsku ubijeno 10 civila

Izvor: RTV Pink, 15.Jun.2014

. . . Predstavnik proruskih snaga izjavio da je broj civilnih žrtava artiljerijskog napada na Kramatorsk u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine povećan na deset.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.