Ženski marš na ulicama Vašingtona: Kritike upućene Trampu

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ženski marš" na ulicama Vašingtona: Kritike upućene Trampu

Vašington -- Učesnici četvrog po redu "Ženskog marša" na ulicama Vašingtona i drugih gradova širom SAD kritikovali su politiku američkog predsednika Donalda Trampa.

Oni se za jednakost polova i veća prava žena u SAD.

Građansko okupljanje odvija se u sklopu tradicionalne manifestacije, prvi put održane 2017, dan pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tramp preuzeo dužnost.

Istovetni skupovi, na kojima se okupljaju hiljade učesnika, održavaju se širom SAD. Učesnici skupova zalažu se za jednakost među polovima i veća prava za žene, ukazujući na manjkavosti zvanične politike koju vodi aktuelni predsednik države, prenosi Glas Amerike.

Takođe, iskazuju podršku reformama u imigracionoj sferi, zdravstvu, ukazali su i na znacaj zaštitite životne sredine.

Traže i veća prava LGBT zajednice, jednakost među rasama i slobodu veroispovesti.

"Ovo je poslednji marš pre predsedničkih izbora 2020. godine. 2020. godine imamo šansu da dovršimo ono što smo zapoceli pre tri godine i smenimo Trampa sa dužnosti”, izjavila je, uoči okupljanja u Vašingtonu, jedna od organizatorki manifestacije Isa Nojola.

Zaštitni znak manifestacije su heklane ljubičaste kape Više demokratskih pretendenata za predsedničku nominaciju na izborima 2020. najavili su prisustvo manifestacijama u više americkih gradova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ženski marš u Vašingtonu: Traže smenu Trampa, jednakost polova i veća prava LGBT zajednice

Izvor: Blic, 19.Jan.2020, 00:38

Učesnici četvrog po redu "Ženskog marša" na ulicama Vašingtona i drugih gradova širom SAD kritikovali su politiku američkog predsednika Donalda Trampa, zalažući se za jednakost polova i veća prava žena u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.