Zaharova: Sjedinjene Američke Države ne šalje razumljive signale Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021, 13:43

Zaharova: Sjedinjene Američke Države ne šalje razumljive signale Rusiji

Nova vašingtonska administracija Moskvi ne šalje razumljive signale o prevenciji eskalacije u raketnoj sferi, dok realizacije vojnih programa SAD i Velike Britanije sužavaju prostor za političko i diplomatsko rešenje ovog pitanja, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Primena takvih vojnih programa se ubrzava što očigledno dovodi do sužavanja prostora za političko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i diplomatsko rešavanje problema nakon INF Ugovora (Ugovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa) i sprečavanja ozbiljne eskalacije u raketnoj sferi, navela je Zaharova, preneo je TASS.

Sve se dešava u odsustvu koherentnih signala na ovu temu od strane političkog rukovodstva nove američke administracije, kao i ogromne većine američkih saveznika u NATO-u koji su, kao što je pokazala kriza Ugovora o INF-u, zauzeli saglasan stav po ovom pitanju koji je od najveće važnosti za evropsku bezbednost, naglasila je ona.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SAD ne šalje razumljive signale Rusiji"

Izvor: B92, 05.Apr.2021

Nova vašingtonska administracija Moskvi ne šalje razumljive signale o prevenciji eskalacije u raketnoj sferi...To je izjavila danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Ona je dodala da realizacije vojnih programa SAD i Velike Britanije sužavaju prostor za političko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.