Zaharova: SAD nemaju dokaze za optužbe protiv Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 21:24

Zaharova: SAD nemaju dokaze za optužbe protiv Rusije

Prema njenim rečima, Rusija aktivno učestvuje u aktivnostima protiv pandemije i trudi se da pomogne drugim zemljama, uključujući SAD.

Vašington nije pružio nikakve dokaze za optužbe da Rusija navodno širi dezinformacije o virusu korona. Optužbe Sjedinjenih Američkih Država su beskrupulozne, smatra portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da u uslovima kada se ceo svet bori protiv pandemije, optužbe na račun Rusije "nisu samo neosnovane, već su jednostavno beskrupulozne".

- Ne prestaje da nas zapanjuje cinizam s kojim se koristi tema virusa korona, kao ni u kojoj meri zapadne zemlje koriste ovu temu za informativno sučeljavanje. Mi zbunjeno i začuđeno posmatramo pokušaje nekih američkih medija, pa i visokih zvaničnika, da optuže Rusiju za sprovođenje nekakve dezinformacione kampanje protiv SAD, koja se tiče pandemije Kovid-19 - rekla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, ruska strana se posebno obraćala američkom Stejt departmentu sa zahtevom da dostavi faktičke dokaze za takve izjave, imajući u vidu da su poticale i od zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

- Nismo dobili nikakva razumna objašnjenja za ovakve tvrdnje, a da ne govorimo o bilo kakvim dokazima. Odnosno, ispada da sami Amerikanci šire dezinformacije - istakla je Zaharova.

Kako je izjavila, novi pokušaji američkih optužbi protiv Rusije predstavljaju neumesan nastavak rusofobije, koju propagiraju određene političke snage u Vašingtonu, koje uopšte ne brine ono što je trenutno zabrinjavajuće na globalnom nivou, pa i u SAD, naročito kada se radi o ogromnom broju obolelih od Kovid-19 i žrtvama.

- Izražavamo našu solidarnost s američkim narodom u ovom teškom periodu i pozivamo odgovorne američke političare da ipak budu objektivni u svojim izjavama, i daju odgovarajuće procene svih ovih insinuacija- rezimirala je Zaharova.

Podsetimo, s američke strane je bilo više optužbi na račun Rusije zbog širenja dezinformacija o pandemiji virusa korona, između ostalih i državnog sekretara SAD Majka Pompea.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Novi pokušaji američkih optužbi protiv Rusije predstavljaju neumesan nastavak rusofobije

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2020, 11:05

Vašington nije pružio nikakve dokaze za optužbe da Rusija navodno širi dezinformacije o virusu korona. Optužbe Sjedinjenih Američkih Država su beskrupulozne, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.. Zaharova je istakla da u uslovima kada se ceo svet bori protiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.