Zaharova: Američki mediji puni predrasuda

Izvor: RTS, 11.Maj.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Američki mediji puni predrasuda

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su američki mediji tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.
Marija Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koju je održao Lavrov posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.

Većina pitanja, kako je rekla, ticala su se navodnog mešanja Rusije u američke izbore i smene direktora FBI, prenosi Tas.
"Nijedan ozbiljni argument a ni šala nisu uspeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nisu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za određene personalne smene u sopstvenoj zemlji", rekla je Zaharova, koja je u ruskoj delegaciji koju u SAD predvodi Lavrov.
To, kako je rekla, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane određenih političkih grupa.
Rekla je i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.
"Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom sveta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta", zaključila je Zaharova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAHAROVA ISKRITIKOVALA AMERIČKE MEDIJE: Što se intelekta tiče skliznuli ste na nulu!

Izvor: Kurir, 11.Maj.2017

...Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao Lavrov posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose..Većina pitanja, kako je rekla, ticala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.