Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 21:12

"ZNAJTE DA SMO UZ VAS" Gabrijel Eskobar se upisao u knjigu žalosti u Vašingtonu

Knjiga žalosti će u Vašingtonu biti otvorena i u ponedeljak.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, upisao se danas u Vašingtonu u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Srbije povodom ubistva dece u školi "Vladislav Ribnikar", a potom i u dva sela u okolini Mladenovca.

- Narodu Srbije, u ime američkog naroda i lično ime, izjavljujem najdublje saučešće na ovaj dan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žalosti. Znajte da smo u vašoj tuzi uz vas u prijateljstvu. Zauvek vas prijatelj, Gabrijel Eskobar - napisao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD - rečeno je Tanjugu iz ambasade.

Građani ispred zgrade ambasade donose cveće, pale sveće i ostavljaju igračke. Povodom dve velike tragedije u kojima je ubijeno 17 ljudi među kojima je i osmoro đaka iz škole "Vladislav Ribnikar", zastave Srbije spuštene su na pola koplja na Ambasadi u Vašingtonu, na zgradi Misije u Njujokru kao i konzulatima u Njujorku i Čikagu.

U Ambasadi Srbije i konzulatima u Njujorku i Čikagu juče su otvorene knjige žalosti, u koju su se upisali brojni članovi diplomatskog kora, a među prvima ambasdori Hrvatske i Kipra, kao i predstavnici kongresa, akademske i naučne zajednice, dijaspore... Među onima koji su se juče upisali bio je i kongresmen, Erik Svolvel.

Upisali su se i ambasadori Rumunije, Belorusije, Bugarske, cela diplomatska misija Crne Gore, zamenici ambasadora Ukrajine i Grčke, predstavnici ambasada Rusije, Francuske ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.