ZAŠTO BELA KUĆA NE ŽURI DA KONTAKTIRA SI ĐINPINGA? Objašnjenje stiglo pravo iz Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 10:02

ZAŠTO BELA KUĆA NE ŽURI DA KONTAKTIRA SI ĐINPINGA? Objašnjenje stiglo pravo iz Vašingtona

Rečeno i koji su prioriteti SAD

Iako je od preuzimanja položaja predsednika SAD Džozef Bajden kontaktirao sa mnogobrojnim svetskim liderima, Bela kuća je saopštila da ne žuri sa uspostavljanjem kontakta sa svojim globalnim rivalom Kinom.

Predstavnica Bele kuće Džin Psaki izjavila da joj nije poznato kada predsednik Bajden namerava da se čuje sa kineskim liderom Si Ðinpingom, ali da sa Entoni Bllinkenom na poziciji državnog sekretara SAD postoje i "drugi kanali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komunikacije sa Kinezima", kao i da je komunikacija sa saveznicima i partnerima prioritetna za SAD, prenosi Rojters.

Predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs istakao je da postoje pitanja, u koja spadaju i klimatske promene, u okviru kojih je u "nacionalnom interesu SAD da uspostave ograničenu saradnju sa Kinom".

Bajdenova adminsitracija još nije u potpunosti artikulisala svoju strategiju prema Kini, ali je nagovestila da će nastaviti sa oštrim pristupom koji je imao i bivši predsednik Donald Tramp.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.