ZAIGRALI STE SE, VRATITE SE U REALNOST: Brutalan odgovor Zaharove na optužbe iz Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 13:22

"ZAIGRALI STE SE, VRATITE SE U REALNOST": Brutalan odgovor Zaharove na optužbe iz Vašingtona

Zaharova je podsetila da su društvene mreže, koje, prema mišljenju Rajsove, koriste za podsticanje protesta, registrovane i zakonski regulisane u SAD i pripadaju Amerikancima.

Navodi o umešanosti Rusije u nemire u Americi su neutemeljeni i predstavljaju prljave metode i manipulisanje informacijama, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Fejbuku. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je takođe negirao mešanje u unutrašnje poslove Amerike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Komentarišući saopštenje bivše savetnice za nacionalnu bezbednost bivšeg predsednika SAD Baraka Obame Sjuzan Rajs, koja sumnjiči Rusiju za "umešanost u nerede" u SAD, Zaharova je istakla da su bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton i ceo tim bivšeg predsednika SAD Baraka Obame "ubedili sebe i pokušali da ubede ceo svet da unutrašnje probleme u SAD prouzrokuje i pogoršava neko 'spolja', konkretno – Rusija".

- Danas pokušavate da ponovite tu grešku, pribegavajući prljavim metodama informacione manipulacije, zajedno sa novinarom "Si-en-ena" – lažne izjave i nula činjenica koje to dokazuju. Intervju koji ste dali za "Si-en-en" – to je propaganda - napisala je Zaharova.

Ona je podsetila da su društvene mreže, koje, prema mišljenju Rajsove, koriste za podsticanje protesta, registrovane i zakonski regulisane u SAD i pripadaju Amerikancima.

- Ponovo pokušavate da odigrate na "kartu Rusije"? Zaigrali ste se, vratite se u realnost. Izađite pred vaš narod i recite im u oči da njima preko Jutjuba i Fejsbuka upravljaju Rusi. A ja ću videti američku 'izuzetnost' na delu - zaključila je Zaharova.

Former Obama administration national security adviser Susan Rice suggested in an interview (CNN) Sunday that the...

Posted by Maria Zakharova on Понедељак, 01. јун 2020.

Nakon saopštenja Rajsove oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da se Rusija nikada nije mešala u američke poslove, pa im to ni sada nije namera.

- Takve insinuacije su potpuno pogrešne i, kako smo shvatili, takve insinuacije nikako ne mogu održavati zvanični stav Vašingtona - rekao je Peskov.

On je dodao da u Kremlju pažljivo prate dešavanja u SAD, koje ocenjuju kao njihove unutrašnje stvari.

Ranije je Donald Tramp kritikovao Si-En-En zbog optužbi za umešanost Rusije u nemire u SAD. Američki lider nije naveo na koji televizijski prilog je tačno mislio, ali je nešto ranije bivši gradonačelnik Nju Orleansa Mark Morial saopštio da je Moskva umešana u pogrome, pošto su se ruski agenti na izborima 2016. godine, navodno, pretvarali u "crne aktiviste".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.