Vučić sledeće nedelje sa Panetom

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sledeće nedelje sa Panetom

Beograd -- Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić posetiće od 6. do 8. decembra SAD, gde će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu, Stejt departmentu i Kongresu.

Vučić će se tokom posete sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Vašingtonu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Ministar odbrane će tokom boravka u Vašingtonu održati i brifing u Kongresu SAD na temu "Srbija i evrointegracije", što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji trenutno predsedava Evropskom unijom.

Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka 8. decembra boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane je prošle nedelje učestvovao na međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu u Kanadi, gde je razgovarao sa nizom zvaničnika iz tog sektora, među kojima su bili i ministar odbane Kanade Piter Mekej i državni sekretar ministarstva odbrane Nemačke Kristijan Smit.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.