Vučić od Amerike traži pomoć u rasvetljavanju Arkanovog ubistva!

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić od Amerike traži pomoć u rasvetljavanju Arkanovog ubistva!"

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu privukla je pažnju najstarijeg lista na engleskom jeziku u Omanu, "Tajms ov Oman", koji ističe da Vučić nastoji da okonča razilaženja sa Sjedinjenim Državama.

List navodi da je srpski predsednik u Vašingtonu izjavio da mora nastojati da razjasni sporna pitanja između dve zemlje, kao što su paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. i slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << braće Bitići, kao i okolnosti ubistva Arkana.

Vučić, u vezi sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, traži pomoć Amerike u pronalaženju, hapšenju i privođenju pravdi čoveka koji je identifikovan kao ubica, Dobrosava Gajića, a za koga se veruje da se krije negde u Centralnoj Africi, navodi se u tekstu.

FOTO: Tanjug

List navodi da se Vučić u Vašingtonu sastao sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom i sa predsedavajućim i visokim članovima Potkomiteta američkog Senata za Evropu.

U tekstu se ističe da je predsednik Srbije, po dolasku u SAD u nedelju, rekao da očekuje "važne razgovore za Srbiju" tokom posete, te da će izneti stavove i pokušati da dobije podršku za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu.

Takođe prenosi Vučićevu izjavu da Srbija ima doslednu politiku vojne neutralnosti i politiku evropskih integracija kao strateški spoljnopolitički cilj, sa posvećenošću održavanju mira i stabilnosti, kao i ekonomskom prosperitetu Srbije i celog regiona Zapadnog Balkana.

FOTO: Tanjug

"Predsednik Vučić je, na pitanje o prodaji oružja iz Srbije zemljama Bliskog istoka, rekao da Srbija održava strogu politiku pridržavanja regulativnih zahteva EU i UN, i dodao da Srbija uživa odlične odnose sa arapskim svetom", zaključuje list.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.