Vučić: Ni Hoti, ni Tači ne treba da dolaze na pregovore ako je to albanska platforma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 13:05

Vučić: Ni Hoti, ni Tači ne treba da dolaze na pregovore ako je to albanska platforma

Svih pet uslova koje je danas izneo Avdulah Hoti neprihvatljivo je za Srbiju, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i poručio da ni Hoti, ni Tači ne treba ni da dolaze na pregovore o KiM ako je to albanska platforma.

"Ako je to platforma sa kojom će Hoti ili Tači da dođu negde na razgovore, bolje da ne dolaze nigde, a potpuno mi je svejedno ko će doći od njih. To je sve što imam da im kažem", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da neće da izigrava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << heroja i vređa predstavnike Prištine, ali da moraju biti svesni tim vrstama ucena, unapred, pritisaka i pretnji neće promeniti stav Beograda, niti njegov lično.

"Ako mislite da ste postavili svoju poziciju tako što, kao papagaji, ponavljate svaki dan kako ste mnogo kompromisa napravili i ne znam šta sve, super. Ne moramo da razgovaramo, hajde da vidimo kako možemo da funcionišemo, sačuvamo mir i stabilnost i to je sve. Ali, ako mislite da tim vrstama ucena, pritisaka i pretnji možete da Srbiji naudite i da promenite stav Beograda i moj lični stav, grdno ste se prevarili", poručio je Vučić.

Vučić primećuje da je na Kosovu i Metohiji bukvalno u toku neka vrsta nacionalne histerije Albanca i da je zadovoljan tim što naša strana u mnogo mirnijem tonu i atmosferi sagledava svoju poziciju.

Vučić je, takođe, najoštrije osudio uzurpaciju imovine manastira Visoki Dečani.

"To je užas, čak i Stejt dipartment reaguje i svi reaguju. I niko to ne može da dopusti. To Srbija najoštrije osuđuje", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše odluku ustavnog suda da se Visokim Dečanima na Kosovu i Metohiji vrati 24 hektara zemlje, ali da to nije još učinjeno i da su predstavnici kosovske vlade sa Hotijem prisustvovali otvaranju puta na uzurpiranom zemljištu manastira.

Ne očekujem ništa spektakularno na sastanku u Vašingtonu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje spektakularne stvari na sastanku u Vašingtonu 27. juna, već racionalan i pragmatičan razgovor.

"To su moja očekivanja. Mala je Srbija da bi mogla da zapoveda Beloj kući, ali dovoljno velika da ume da kaže šta su njeni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti", rekao je Vučić novinarima u Lajkovcu.

On je to rekao upitan može li se od sastanka u Vašingtonu očekivati neka prekretnica i da li je uopšte posle 27. juna moguć povratak na staro, kad je reč o odnosu Beograda i Prištine.

Vučić je ponovio i da, što se njega tiče, tema razgovora nije pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova.

Uz partnere,i na istoku i na zapadu,očekujemo dalji napredak

Predsednik Vučić je izjavio danas da je uveren da će Srbija posle pandemije korona virusa biti još interesantnija za investiranje, i da će, u saradnji sa partnerima i sa istoka i sa zapada, moći još brže da napreduje.

On je istakao da su uslovi u Srbiji bolji nego bilo gde drugde u Evropi kada je reč o troškovima proizvodnje i izuzetno dobroj radnoj snazi.

"Za naše kineske prijatelje otvaramo srce i ruke i ne krijemo svoj iskreni i prijateljski odnos. Gde mogu da pronađu bolje mesto od Srbije u Evropi? A, verujem da to isto važi i za naše američke partnere i ruske prijatelje i sve druge", naveo je Vučić.

"Uveren sam da će Srbija svojom politikom, dovoljno čvrstom da sačuvamo državne i nacionalne interese, ali dovoljno mudrom i pametnom da štitimo svoju poziciju sa svim našim prijateljima i partnerima napraviti još bolje rezultate u budućnosti", rekao je Vučić tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici od Iverka do Lajkovca koji će Valjevo spojiti sa autoputem "Miloš Veliki".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.