Vučević: Imam mnogo drugačiju ulogu ove sezone

Izvor: VOA, 14.Dec.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Imam mnogo drugačiju ulogu ove sezone

Crnogorska košaraka u najjačoj ligi sveta ove sezone ima samo jednog predstavnika – Nikolu Vučevića.  Njegov imenjak  Mirotić odlučio je da igra za Španiju, a Nikola Peković, koji već duže vreme ima problema sa povredom, propustiće čitavu sezonu. Vučević je prošle nedelje sa svojim Orlandom gostovao u Vašingtonu. Orlando je u Vašingon stigao u dobrom raspoloženju, posle dve uzastopne pobede, a trijumfalni niz nastavio se i u američkoj prestonici, uz solidnu partiju i “dabl-dabl” Vučevića (10 poena, 10 skokova, 6 asistencija). “U poslednjih pet utakmica, dobili smo četiri. I dobili smo sad tri za redom tako da smo zadovoljni time što smo uradili na gostovanjima. Bilo nam je bitno to da ostvarimo, s obzirom na to da smo pre toga igrali nekoliko utakmica kod kuće i nismo uspeli da dobijemo ni jednu. Izgubili smo tri ili četiri za redom i bili smo malo upali u kanal. Mislim da nam je skor bio 6-11 pre nego što smo otišli na ovaj dug put, ali uspeli smo da se probudimo i dođemo malo sebi i ostvarili smo četiri od pet pobeda i vratili smo se malo na taj pobednički kolosek”. Vučević je u protekle dve sezone bez dileme bio najbolji igrač tima iz centralne Floride, ali se dolaskom novog trenera Frenka Vogela, i dva nova igrača na centrarskim pozicijama – Serža Ibake i Bizmarka Bijomba – situacija promenila. Dvadeset-šestogodišnji centar i dalje u proseku ima “dabl-dabl”, ali u igru u poslednjih nekoliko nedelja ulazi s klupe. “Imam mnogo drugačiju ulogu u odnosu na poslednje dve sezone što sam imao ovde. Klub je doveo neke visoke igrače, pa se smanjila moja minutaža, ali ću se potruditi da je iskoristim na najbolji mogući način, da dam sve od sebe da odigram maksimalno i pomognem svojoj ekipi da pobedi. Ja ću se truditi da svako veče dam svoj maksimum, pa ćemo videti da li će to tako ostati ili će se nešto menjati”. Vučević je ove godine predvodio Crnu Goru do plasmana na naredno Evropsko prvenstvo, a selekcija koju sa klupe vodi Bogdan Tanjević imaće težak posao u grupi "C" sa Hrvatskom, Češkom, Španijom, Mađarskom i domaćinom Rumunijom. “Još je rano za bilo kakve prognoze. Imamo običaj u Crnoj Gori da prognoziramo dosta rano i najavljujemo medalje, ali ne treba da idemo s takvom namerom. Tamo treba da idemo da pokušamo da damo sve od sebe. Mislim da je za Crnu Goru uspeh što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Jeste da imamo dosta kvalitetnih košarkaša, ali smo ipak mala zemlja i ne treba očekivati da ćemo napraviti neki nemogući rezultat. Može se desiti da iznenadimo i napravimo neki dobar rezultat, ali mislim da je uspeh samim tim što smo otišli na Evropsko prvenstvo. Grupa jeste dosta teška, ali nam isto daje neku nadu da možemo da prođemo”. Posle odlaska iz Vašingtona, Orlando je u poslednje tri utakmice nanizao tri poraza, a Vučević je protiv Bostona doživeo blažu povredu oka, protiv Šarlota je imao problem s leđima, pa je na kraju propustio duel protiv Denvera, za koji je odličnu partiju pružio srpski internacionalac Nikola Jokić.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vučević: Imam mnogo drugačiju ulogu ove sezone

Izvor: VOA, 14.Dec.2016

Crnogorska košaraka u najjačoj ligi sveta ove sezone ima samo jednog predstavnika – Nikolu Vučevića. Njegov imenjak Mirotić odlučio je da igra za Španiju, a Nikola Peković, koji već duže vreme ima problema sa povredom, propustiće čitavu sezonu. Vučević je prošle nedelje gostovao u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.