Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojske SAD i Južne Koreje: Dva ispaljena projektila Severne Koreje bila kratkog dometa

Vojske SAD i Južne Koreje ocenile su da su dva projektila koje je Severna Koreja ispalila u četvrtak bile rakete kratkog dometa, izjavio je danas južnokorejski vojni zvaničnik, dan nakon drugog lansiranja koje je Severna Koreja izvela za pet dana, izazvavši uznemirenost oko budućnosti nuklearnih pregovora između Vašingtona i Pjongjanga.
Kako je saopšteno, projektili su leteli 420, odnosno 270 kilometara. Lansiranje je ocenjeno kao potencijalno upozorenje Pjongjanga Vašingtonu zbog zastoja u nuklearnim pregovorima, dok se dve zemlje i dalje rvu s neusklađenim zahtevima u vezi sa sankcijama i razoružanjem, prenosi AP. Državna korejska centralna novinska agencija Severne Koreje saopštila je danas da je lider Kim Džong Un pratio testiranje oružja u četvrtak, a list „Rodong Sinmun“ je objavio fotografije na kojima se vidi nasmejani Kim s dvogledom kako posmatra ispaljivanje raketa. Severna Koreja je ponovo lansirala projektile, samo nedelju dana pošto je lider te zemlje Kim Džong Un nadgledao test-ispaljivanje više raketa. Rojters podseća da je Severna Koreja prošle nedelje lansirala više raketa i bar jedan projektil kratkog dometa sa istočne obale u okean, podižući tenzije na Korejskom poluostrvu u vreme zastoja u pregovorima između Pjongjanga i Vašingtona. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.