Izvor: JUGpress.com, 03.Okt.2020, 08:30

Vlade Albanije i Kosova opet potpisale sporazum o pomoći Albancima na jugu Srbije

TIRANA

Albanski premijer Edi Rama je ocenio da je “Vašingtonski sporazum” događaj godine i za Beograd i za Prištinu.

On je u Tirani, na početku zajedničke sednice albanske i privremene Vlade u Prištini, rekao da je dijalog jedini instrument za postizanje pametnog rešenja. Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti, izjavio je da dijalog sa Beogradom ostaje izazov za Prištinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Na istom mestu, Rama je rekao i da će Drač praktično biti kosovska luka

Ministarka spoljnih poslova Kosova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je danas u Tirani da bi trebalo pružiti veću podršku Albancima iz Preševa, Medevđe i Bujanovca koji su, kako je rekla, diskriminisani, zbog čega je pozdravila danas potpisani sporazum sa Albanijom o pružanju finansijske pomoći Preševskoj dolini.

Ona je na zajedničkoj sednici rekla da su Albanci u tim opštinama diskriminisani, da se krše njihova osnovna prava i da je njihovo postojanje svedeno na minimum, a da isto važi i za Albance u Crnoj Gori, prenosi prištinski portal Zeri.

“Vreme je da učinimo nešto za one Albance koji su ostali van naših granica, a čije su oči uprte u nas”, rekla je ona.

Inače, ovo nije prvi sporazum ovakve vrste , o pomoži Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medvedji , ali njihovo realizovanje na terenu do sada nije baš bilo vidljivo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.