Virtuelni sastanak Bajdena i Sija u ponedeljak?

Izvor: B92, 11.Nov.2021, 19:06

Virtuelni sastanak Bajdena i Sija u ponedeljak?

Predsednici SAD i NR Kine, Džozef Bajden i Si Ðinping, kako se očekuje, u ponedeljak će održati virtuelni sastanak, rekli su danas izvori za Rojters.

Kako navodi britanska agencija, Vašington i Peking vode debatu o pitanjima od nastanka pandemije korona virusa do širenja kineskog nuklearnog arsenala oružja, a američki zvaničnici veruju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je direktan angažman sa kineskim predsednikom Sijem, najbolji način da se spreči da odnos između dve najveće svetske ekonomije preraste u sukob.

Predsednici Sjedinjenih Država i Kine, Bajden i Si, prethodno su razgovarali 9. septembra, a u 90-minutnom razgovoru, kako je kazao visoki američki zvanicnik, bili su fokusirani na ekonomska pitanja, klimatske promene i kovida 19.

Na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih nacija u Glazgovu, juče su ove dve zemlje predstavile okvirni sporazum, čiji je cilj jačanje saradnje u borbi protiv klimatskih promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednici SAD i Kine danas na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje

Izvor: Danas, 12.Nov.2021, 10:11

Predsednici Sjedinjenih Američkih Država i Kine Džozef Bajden i Si Đinping obratiće se danas samitu lidera 21 članice Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, koji se održava onlajn, a domaćin mu je Novi Zeland.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.