Verujete li da Deda Mraz postoji?

Izvor: NaDlanu.com, 23.Dec.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verujete li da Deda Mraz postoji?

VAŠINGTON, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Velika većina Amerikanaca, 84 posto, kaže da je u detinjstvu verovala u Deda Mraza.

VAŠINGTON, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Velika većina Amerikanaca, 84 posto, kaže da je u detinjstvu verovala u Deda Mraza.Rezultati ankete agencije Asošiejted pres i organizacije za istraživanje tržišta GFK pokazali su da je Deda Mraz važna "ličnost" u proslavi Bozića dve trećine roditelja dece mladje od 18 godina.Njegova popularnost se blago popela u odnosu na 2006, pre početka ekonomske krize.Deda Mraz nema značaj samo na hrišćane. Sindi Šajbe, specijalistiknja za psihologiju razvoja koja je od 1986. razgovarala sa decom o Deda Mrazu, rekla je da ga mnoga jevrejska deca smatraju stvarnim, iako se on ne zaustavlja kod njihove kuće.I mnogi drugi roditelji druge, nehrišćanske vere, prihvatili su Deda Mraza smatrajući da je Božić u Americi i sekularni praznik, rekla je Šajbe.Ona je dodala da je Deda Mraz nije samo neko ko ostavlja poklon, već on podstiče duh darivanja.Prosečno doba u kojem su ispitanici shvatili da Deda Mraz ne postoji, je osam godina. Jedan ispitanik je izrazio sumnju da će sadašnje generacije verovati toliko dugo, rekavši da "ipak imaju Gugl".

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina Amerikanaca verovala u Deda Mraza

Izvor: B92, 23.Dec.2011

Velika većina Amerikanaca, 84 posto, kaže da je u detinjstvu verovala u Deda Mraza. Rezultati ankete agencije AP i organizacije za istraživanje tržišta GFK pokazali su da je Deda Mraz važna "ličnost" u proslavi Bozića dve trećine roditelja dece mlađe od 18 godina...Njegova popularnost se blago...

Nastavak na B92...

AMERIKANCI PRE VERUJU U ANĐELE NEGO U NLO

Izvor: Kurir, 23.Dec.2011

VAŠINGTON - Oko 77 odsto Amerikanaca veruje u anđele, pokazali su rezultati ankete Asošijeted presa i organizacije za istraživanje tržišta GFK...Iako se verovanje u anđele pre svega vezuje za religiju, ono je prilično rasprostranjeno i među manje religioznim osobama. Većina nehrišćana veruje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.