Vatrogasci spasili pačiće

Izvor: RTS, 20.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci spasili pačiće

Vašingtonski vatrogasci, koji su slučajno naišli na patku koja bespomoćno gače iznad šahta, spasili su njena 4 pačeta pre nego što su otišli "niz vodu" i ostali bez majke.

Vatrogasci iz američkog glavnog grada juče su spasili četiri pačeta koja su upala u rešetkasti šaht za odvod kišnice u jednoj četvrti Vašingtona, poznatijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po noćnom životu nego po fauni.

Pripadnici vatrogasne brigade primetili su patku kako glasno gače nad šahtom, rekao je portparol vatrogasaca Alan Eter.

Kada su otvorili rešetku, ugledali su četiri pačeta kako plivaju dva metra niže.

Sve pačiće, uključujući i jedno koje je ostalo gore uz majku, su odneli u obližnju policijsku stanicu gde su potom predati centru za rehabilitaciju životinja.

Pačići će biti vraćeni u prirodu kada budu dovoljno snažni.

Suzan Poup, koja živi u zgradi pored šahta, kaže da je spazila pačiju porodicu tokom vikenda.

Naime, patka je napravila gnezdo od novina ispod njenog kombija, zbog čega je Suzan koristila rođakov automobil da ih ne bi uznemiravala. Par puta im je odnela vodu.

Gospođi Poup (45) jedino nije jasno šta je dovelo majku i pačiće u taj kraj, obzirom da nema vode koja bi mogla da privuče ptice.

"Majka je bila tako mala, a pačići slabašni. Nakon što su ih odneli, stalno sam zvala policiju i govorila dežurnom 'Kao majka vas pitam za majku, da li možete da proverite da li je dobro?'", rekla je Suzan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.