Vašingtonski zoo vrt bogatiji za dve bebe pande

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašingtonski zoo vrt bogatiji za dve bebe pande

Nacionalni zoološki vrt u Vašingtonu postao je bogatiji za dve bebe džinovske pande, prenele su danas agencije. Prvo mladunce je rođeno juče u 17.35, a drugo u 22.07, saopštio je zoo vrt, potvrdivši da su bebe zdrave. "Svi smo uzbuđeni što se Mei Ksiang okotila", izjavio je direktor zoo vrta Denis Keli pre nego što je drugo mladunče stiglo. Keli je rekao na konferenciji za novinare da su zaposleni u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zoo vrtu bili vrlo oprezni i držali palčeve s obzirom da su 2012. izgubili šest dana staru bebu pande. Ako pande prežive, bice treća i četvrta beba 17 godina stare ženke Mei Ksiang, miljenice turista. Prvo Meino mladunče - Tai Šan rođeno je 2005. i vraćeno u Kinu 2010, a drugo Bao Bao je upravo napunilo dve godine i još uvek živi u vašingtonskom zoo vrtu. Džinovske pande su jedna od najugroženijih vrsta u svetu. Sa vrlo niskom stopom reprodukcije, broje oko 1.600 jedinki u divljini i oko 300 u zarobljeništvu, uglavnom u Kini.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pogledajte preslatko novorodženče džinovske pande (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2015, 14:53

Nacionalni Zoo vrt u Vašingtonu bogatiji je za dije bebe džinovske pande, prenijele su agencije. Prvo mladunče rođeno je u subotu u 17:35h, a drugo u 22:07h, saopšteno je iz ovog Zoo vrta, potvrdivši da su bebe zdrave...– Svi smo uzbuđeni što se Mei Ksiang okotila – izjavio je direktor Zoo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.