Vašington ukinuo zabranu unošenja laptopova na letovima iz Abu Dabija

Izvor: RTS, 02.Jul.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington ukinuo zabranu unošenja laptopova na letovima iz Abu Dabija

"Etihad" je prva avio-kompanija kojoj je ukinuta zabrana unošenja laptopova koju su američke vlasti izdale 21. marta za letove sa deset aerodroma iz osam arapskih zemalja i Turske.
Vašington je ukinuo zabranu unošenja laptop računara u avione za letove avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad", na putu za SAD, saopštila je američka adminstracija.

Zabrana se odnosila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sve laptopove, tablet računare i druge elektronske uređaje veće od mobilnog telefona, a uvedena je iz bezbednosnih razloga.
Zabrana je ukinuta za sve letove "Etihada" iz Abu Dabija, glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao je portparol američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti Dejvid Lapan.
Odluka je doneta zato što su kompanija i taj aerodrom preduzeli dodatne bezbednosne mere koje je Vašington tražio 28. juna, rekao je Lapan.
"Čestitamo 'Etihadu' što je brzo delovao da primeni te dodatne bezbednosne mere. Ti napori su model za sve strane i američke avio-komapnije", rekao je on.
SAD su 28. juna objavile da uvode strože bezbednosne mere za sve letove za SAD, bez obzira na to iz koje zemlje kreću. Mere se drže u tajnosti, ali odnose se na jače vidljive i nevidljive kontrole putnika i dodatne provere električnih uređaja koje nose.
Vašington je obećao da će ukinuti zabranu unošenja električnih uređaja u avione izdatu u martu svim kompanijama koje budu primenile te nove tražene bezbednosne mere.
Američka zabrana objavljena u martu sada se odnosi na letove sa devet međunarodnih aerodroma – Amanu u Jordanu, Kuvajt, Kairo, Istanbul, Džeda i Rijad u Saudijskoj Arabiji, Kazablanka u Maroku, Doha u Kataru i Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Velika Britanija je takođe zabranila unošenje laptopova u avion za letove iz šest zemalja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD ukinule zabranu unošenja laptopova Etihadu

Izvor: B92, 02.Jul.2017

Vašington -- SAD su ukinule zabranu unošenja laptopova i tablet računara putnicima avio-kompanije "Etihad ervejz" koji lete iz Abu Dabija, prestonice UAE...Prema rečima portparola američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost Dejvida Lapana, odluka da se ukine zabrana za unošenje tih uređaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.