Vašington treba da prestane da šalje pretnje, odgovorićemo na svaku

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 16:20

"Vašington treba da prestane da šalje pretnje, odgovorićemo na svaku"

Iran će odgovoriti na svaku pretnju iz SAD, rekao je danas komandant Revolucionarne garde Husein Salami.

Povod za ovu izjavu bila je informacija da Vašington priprema odgovor na ubistvo tri američka vojnika za koje okrivljuje militante povezane sa Iranom.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je juče da je odlučio kako da odgovori na subotnji napad dronom u Jordanu, ali nije rekao kako.

Vašington je za napad okrivio Hezbolah, proiransku miliciju u Iraku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Grupa je juče saopštila da obustavlja vojne operacije protiv SAD kako ne bi izazvala probleme vladi u Bagdadu.

"Čujemo pretnje koje dolaze od Amerikanaca i kažemo im da su nas već testirali i da nijedna pretnja neće ostati bez odgovora", rekao je Salami, kako je prenela agencija Tasnim.

Državni mediji su citirali iranskog ministra inostranih poslova Hoseina Amirabdolahijana koji je na sastanku vlade rekao: "SAD moraju prestati sa pretnjama i fokusirati se na političko rešenje".

"Vašington mora prihvatiti otpor kao činjenicu", dodao je on, misleći na iranski naziv za savez oružanih grupa širom Bliskog istoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nijedna pretnja SAD neće ostati bez odgovora – Iran

Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2024

Iran neće dozvoliti da bilo kakva pretnja iz SAD ostane „bez odgovora“, izjavio je u sredu komandant Korpusa garde islamske revolucije (IRGC). Saopštenje je usledilo nakon što je američki predsednik Džo Bajden izjavio da je sastavio odgovor na napad na američke trupe u Jordanu.. Bajden...

Nastavak na Vostok.rs...

SAD: Američku bazu u Jordanu dronom napali islamisti iz Iraka, Bajden odmerava odgovor

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2024

Napad bespilotnom letelicom koji je ubio trojicu američkih vojnika u Jordanu, vlasti SAD su danas pripisale Islamskom otporu u Iraku - krovnoj organizaciji tamošnjih proiranskih milicija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.