„Vašington post: SAD da podrže istragu o Martijevim navodima

Izvor: Press, 08.Jan.2011, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Vašington post": SAD da podrže istragu o Martijevim navodima

SAD bi trebalo da se založe za ispitivanje navoda iz izveštaja izvestioca SE Dika Martija o otmicama i trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, i ako se pokaže potrebno, za vođenje sudskih postupaka, navodi se u uvodniku u „Vašington postu"
Autor teksta, dugogodišnji izveštač sa Balkana tokom devedesetih i saradnik Haškog tribunala od 2001. do 2005. Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Sudetić, podseća da se u Martijevom izveštaju optužuju kosovske vođe da su počinile strašne zločine i da su američke i evropske diplomate i zvaničnici UN na Kosovu ćutali o tome da bi sačuvali „političku stabilnost".
- Amerikanci bi trebalo da se osećaju iznevereni sadržajem izveštaja Dika Martija o organizovanom kriminalu na Kosovu, koje duguje svoje postojanje SAD - ocenio je Sudetić. On navodi da su kosovske vođe pokrenule „ružnu medijsku kampanju" da diskredituju Martijeve nalaze i da su zapretili da će početi lov na veštice protiv Albanaca koji su pomogli istrazi.
- Potreban je glas Vašingtona da se zaustave ove pretnje na Kosovu i da se okrene javno mnjenje u prilog vođenju međunarodne krivične istrage i, ako bude potrebno, suđenjima - navodi se u članku.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.