Vašington planira da suzi definiciju transrodnih osoba

Izvor: Beta, 21.Okt.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington planira da suzi definiciju transrodnih osoba

Vlada Donalda Trampa planira da vrlo strogo odredi definiciju prema kojoj stanje polnih organa pri rođenju odredjuje rodni identitet, objavio je u nedelju "Njujork tajms".To bi transrodnim osobama praktično uskratilo mogućnost da zvanično budu priznate kao takve.U internoj beleški koju je list dobio, Ministarstvo zdravlja SAD predlaže da se takva pravna definicija rodnog identiteta uvede da bi pratila savezne zakone koji zabranjuju diskriminaciju u obrazovnim programima koje finansira savezna država."Rod je status pojedinca koji je ili muško ili žensko, po neizmenljivim biološkim osobinama koje se mogu utvrditi pri rođenju ili ranije", navodi Ministarstvo u predlogu te definicije, piše "Njujork tajms". "Rod, naveden u potvrdi o rođenju, mora biti konačan dokaz roda te osobe, osim ako nije oboren pouzdanim genetskim dokazima", piše u tekstu.Ministarstvo zdravlja je pozvalo ministarstva prosvete, pravosudja i rada da prihvate tu njegovu definiciju, da bi se povećala mogućnost da je prihvate i sudovi.Od dolaska u Belu kuću januara 2017. godine, Donald Tramp je opozvao nekoliko mera koje su štitile transrodne osobe i LGBT zajednicu. On je 2017. godine rekao da namerava da zabrani transrodnim osobama da služe u vojsci, što bi bilo suprotno odluci njegovog prethodnika, Demokrate Baraka Obame.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp sužava definiciju transrodnih osoba

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2018, 07:04

Vlada Donalda Trampa planira da vrlo strogo odredi definiciju prema kojoj stanje polnih organa pri rođenju odreĐuje rodni identitet, objavio je u nedelju "Njujork tajms"...To bi transrodnim osobama praktično uskratilo mogućnost da zvanično budu priznate kao takve...U internoj beleški koju je list...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.