Vašington ne isključuje vojnu akciju protiv Irana

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington ne isključuje vojnu akciju protiv Irana

VAŠINGTON - Iran bi mogao da razvije nuklearnu bombu u roku od godinu dana i da pronađe način da je lansira u roku od dve-tri godine, izjavio je američki sekretar odbrane Leon Paneta i dodao da SAD ne isključuju vojnu akciju protiv Teherana kao jednu od opcija.

On je gostujući u emisiji 60 minuta na televiziji Si-Bi-Es (CBS), rekao da Amerika ne želi da Iran razvije nuklearno oružje i da bi to bilo prelaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << crvene linije za Vašington.

Paneta je kazao da će američki zvaničnici preduzeti sve neophodne korake da tako nešto zaustave. Na pitanje da li to znači i vojnu akciju, on je odgovorio - "nijednu opciju nismo uklonili sa stola".

Američki predsednik Obama je prošle nedelje u govoru pred Kongresom istakao da se zalaže za mirno rešenje iranskog problema, ali ni on nije u potpunosti isključio vojnu opciju.

Obama je tada rekao da je Amerika odlučna da spreči Iran da proizvede nuklearno oružje, ali da nijedna opcija nije isključena da se dođe do tog cilja, što su kongresmeni i senatori propratili burnim aplauzom.

Prema poslednjem izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju, Iran sprovodi aktivnosti sa ciljem razvijanja nuklearnog oružja. Zvanični Teheran je te tvrdnje odbacio kao falsifikate.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD NE ISKLJUČUJU VOJNU AKCIJU PROTIV IRANA

Izvor: Kurir, 30.Jan.2012

Iran bi mogao da razvije nuklearnu bombu u roku od godinu dana..VAŠINGTON - Iran bi mogao da razvije nuklearnu bombu u roku od godinu dana i da pronađe način da je lansira u roku od dve-tri godine, izjavio je američki sekretar odbrane Leon Paneta i dodao da SAD ne isključuju vojnu akciju protiv...

Nastavak na Kurir...

Amerika pravi „specijalnu“ bombu

Izvor: Danas, 30.Jan.2012

U roku od godinu dana Iran bi mogao da napravi nuklearnu bombu i da pronađe način da je lansira u roku od dve do tri godine - izjavio je američki sekretar za odbranu Leon Paneta. Sjedinjene Države, prema rečima Panete, ne isključuju vojnu akciju protiv Irana kao jednu od opcija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.