Vašington: Kina može pokušati da ukrade od Amerike vakcinu protiv korone

Izvor: B92, 24.Maj.2020, 22:05

Vašington: Kina može pokušati da ukrade od Amerike vakcinu protiv korone

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen smatra da Kina može pokušati da ukrade od Vašingtona vakcinu protiv korone.

Prema njegovim rečima, SAD će najverovatnije prve napraviti vakcinu. Postoje informacije da se Kina, navodno, bavi špijunažom i pokušava da pronađe "istraživače i tehnologije".

U intervjuu Si-BI-Esu O'Brajen je rekao da Kina ima „veliko iskustvo sa krađom američkih tajni i intelektualne svojine, kipiranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkih tehnologija“.

Nakon toga, on je još jednom optužio Kinu da je skrivala informacije o koroni.

Ranije je šef kineske diplomatiej Vang I izjavio da je Svetska zdravstvena organizacija od samog početka epidemije virusa korone davala profesionalne preporuke, prenosi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.