VIDEO: Pucnjava u srcu Vašingtona, zatvorena Bela kuća

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pucnjava u srcu Vašingtona, zatvorena Bela kuća

U Centru za posetioce američkog Kapitola u ponedeljak oko 14 h su odjeknuli pucnji. Upucan je jedan policajac, ali njegove povrede nisu ozbiljne po život, prenosi RT. Navodi se da je napadač uhvaćen, ali su posebne mere bezbednosti bile na snazi do 15 časova.

Policija je saopštila da je reč o izolovanom incidentu i da više nema opasnosti.

Osumnjičeni je ušao u Centar za posetioce, uperio pištolj u policijaca i ustrelio ga, prenosi En-Bi-Si, koji ima izveštača >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na licu mesta.

Ranije su svetske agencije prenele da je policija objavila uzbunu oko 14 h u centru za posetioce kompleksa Kapitola u kojem se nalaze najviše institucije vlasti - uključujući Kongres.

Svi prisutni i zaposleni pozvani su, nakon što se čulo nekoliko hitaca, da potraže zaklon, a snage bezbednosti su počele "češljanje terena".

Policija Distrikta Kolumbija, kojem pripada Vašington, ubrzo je potvrdila da su ispaljeni meci u centru za posetioce, i da je jedan policajac Kapitola ranjen.

- Policajac je lakše ranjen, ništa ozbiljno - izjavio je narednik obezbeđenja Kapitola, Frenk Larkin.

Napadač je ubrzo uhapšen, ali je uzbuna ostala na snazi još pola sata, da bi bila obustavljena oko tri sata.

Kada je dignuta uzbuna na Kapitolu, "pod ključ" je stavljena i Bela kuća, po proceduri za vanredne situacije.

Međutim, predstavnik Bele kuće Mark Stroha demantovao je ovu informaciju.

- Saopštenja medija o zatvaranju Bele kuće posle pucnjave u Centru za posetioce Kapitola u Vašingtonu nisu tačna - rekao je Stroha.

Agencije Asošijeted pres, Frans pres i Rojters prenele su da je Bela kuća zatvorena.

- Ne mislim da je to tačna informacija, ali vas upućujem na Tajnu službu koja se bavi zaštitom bezbednosti Bele kuće - rekao je Stroh.

Kako navodi televizijski kanal Si-En-En, u Vašingtonu sada boravi mnogo turista, pošto je turistička sezona u jeku. Turisti, koji su u trenutku incidenta zatekli u Centru, u početku su bili zatvoreni, ali im ja kasnije dopušteno da napuste zgradu.

Sigue movilizándose policía pic.twitter.com/qgp2IZ1LKI

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.