VELIKI PRITISAK NA BAJDENA: Izrael nema još mnogo vremena, Amerika na ivici da donese novu odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 20:06

VELIKI PRITISAK NA BAJDENA: Izrael nema još mnogo vremena, Amerika na ivici da donese novu odluku

Pojas Gaze je u haotičnom stanju

Usred izraelskog rata protiv Hamasa, američki mediji kažu da raste pritisak u Vašingtonu da se pozove na prekid vatre i stvori distanca od dešavanja u Gazi.

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena suočava se sa povećanim pritiskom u Vašingtonu da promeni kurs izraelskog rata protiv terorističke grupe Hamas u Gazi i da javno pozove na prekid vatre, izvestili su američki mediji danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kako prenosi CNN, najviši zvaničnici Bajdenove administracije sve češće upozoravaju Izrael da će postati sve teže da slede cilj Jerusalima da svrgne Hamas u Gazi, gde je ta grupa na vlasti od 2007. i da imaju ograničeno vreme za to uz punu podršku SAD.

List je citirao neimenovane izvore koji su naveli da Bajdenovi bliski savetnici veruju da bi moglo biti pitanje nedelja pre nego što će Bela kuća biti primorana da pozove na prekid vatre, prenosi Times of Israel.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.