VELIKA VOJNA SARADNJA NA POMOLU! SAD u strahu - partneri NE VOLE Ameriku

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 09:15

VELIKA VOJNA SARADNJA NA POMOLU! SAD u strahu - partneri NE VOLE Ameriku

Vašington je optužio Moskvu da u okviru produbljivanja saradnje sa Iranom namerava da pruži punu, naprednu vojnu pomoć Teheranu, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, helikoptere i borbene avione, dok iranska vojna industrija snabdeva rusku vojsku bespilotnim letelicama.

Pozivajući se na procene američkih obaveštajnih službi, portparol saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je u petak da Rusija nudi Iranu do sada "neviđen nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojne i tehničke podrške koja pretvara odnos ove dve države u punopravno odbrambeno partnerstvo", preneo je AP.

Kirbi je rekao da Moskva, zbog sukoba sa Ukrajinom, razmatra sa Iranom otvaranje linije za sklapanje dronova u Rusiji, dok istovremeno, ruski vojni instruktori obučavaju iranske pilote za letenje na lovcima SU-35 koji bi u periodu od godinu dana mogli biti isporučeni Iranu.

- Ovi borbeni avioni će značajno ojačati iransko ratno vazduhoplovstvo u poređenju sa susednim zemljama u regionu - rekao je Kirbi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Amerika upozorava: Rusija i Iran idu ka PUNOJ VOJNOJ SARADNJI

Izvor: Blic, 10.Dec.2022

Vašington je optužio Moskvu da u okviru produbljivanja saradnje sa Iranom namerava da pruži punu, neprednu vojnu pomoć Teheranu, uključujuci sisteme protivvazdušne odbrane, helikoptere i borbene avione, dok iranska vojna industrija snabdeva rusku vojsku bespilotnim letelicama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.