VAŠINGTON SPREMA NOVI POTEZ: Organizuju sastanak visokih zvaničnika, preduzimaju mere protiv Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 09:47

VAŠINGTON SPREMA NOVI POTEZ: Organizuju sastanak visokih zvaničnika, preduzimaju mere protiv Rusije

Navodi se da će odgovor verovatno imati nekoliko elemenata

Američka administracija završila je obaveštajni pregled ruskog navodnog mešanja u izbore i hakerskih napada preko "Solar vindsa" i uskoro se mogu očekivati odgovarajuće mere, prenosi TAS S izveštavanje Blumberga na osnovu dobro obaveštenih izvora.

- Naredni potezi američke administracije mogli bi uključivati sankcije i proterivanje ruskih diplomata za koje se smatra da su saradnici obaveštajnih službi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Očekuje se da će se visoki zvaničnici SAD sastati danas kako bi razgovarali o koracima koje treba preduzeti - naveo je Blumberg na osnovu izjava zvaničnika koji su tražili da ne budu imenovani.

Jedan od sagovornika je izjavio agenciji da će odgovor Vašingtona verovatno imati nekoliko elemenata, uključujući i sankcije protiv određenih lica, bliskih predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i službi koje su se, navodno, mešale u izbore u SAD.

TAS S prenosi da je u decembru objavljeno da je u SAD izvršen masovni sajber napad na klijente kompanije za računarsku bezbednost "Solar vinds" i da su među žrtvama napada brojne vladine agencije, a američka obaveštajna zajednica izdala je zajedničko saopštenje u kome se kaže da su ruski hakeri verovatno umešani u veliki sajber napad na američku vladu.

Ruske vlasti su više puta odbacile kao neosnovane navode Vašingtona o mešanju Moskve u američke izbore i o odgovornosti za sajber napade u SAD.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Blumberg: SAD spremaju nove mere protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2021

Američka administracija završila je obaveštajni pregled ruskog navodnog mešanja u izbore i hakerskih napada preko "Solar vindsa" i uskoro se mogu očekivati odgovarajuće mere, prenosi TAS S izveštavanje Blumberga na osnovu dobro obaveštenih izvora..."Naredni potezi američke administracije mogli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.