VAŠINGTON NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO! Moskva donela osvetničke mere protiv SAD-a: Na crnoj listi PREKO 200 Amerikanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 19:22

"VAŠINGTON NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO!" Moskva donela "osvetničke mere" protiv SAD-a: Na crnoj listi PREKO 200 Amerikanaca

Rusija uzvratila udarac

Moskva je zabranila ulaz u Rusku Federaciju za 227 Amerikanaca koji se dovode širenjem rusofobične politike SAD ili su neposredno povezani sa antiruskim sankcijama, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Naime, SAD su uvele sankcije protiv građana Rusije zbog "podrške Kremlju i Specijalnoj vojnoj operaciji", te zato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moskva uzvraća udarac zabranom ulaska unutar ruskih granica za 227 američkih državljana, čija imena i funkcije su navedena na zvaničnom sajtu Ministarstva.

- Reč je o konkretnim pojedincima u izvršnoj vlasti, poslovnoj zajednici, medijskoj sferi i akademskim krugovima koji se redovno ističu neprijateljskim napadima ili širenjem izmišljotina i otvorenih kleveta o spoljnoj i unutrašnjoj politici Rusije - pojašnjeno je u saopštenju.

Ove "osvetničke mere" Moskve su dopuna na pređašnju odluku ruske strane da definiše kao nepoželjne u Rusiji određene američke nevladine organizacije humanitarnog karaktera koje ambasada SAD regrutuje kao "agente uticaja", navodi se u saopštenju.

Sadašnje proširenje ruske "stop liste" ima za cilj da uveri Vašington da svaki agresivni pokušaj neće proći nekažnjeno i da će biti odlučno odbijen, proučili su iz ruskog Ministarstva.

Izvor: Srbija Danas/RT Balkan/Prenela: T.M.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.