Upecali ribu pozitivnu na kokain i antidepresive!

Izvor: OkRadio.rs, 27.Feb.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upecali ribu pozitivnu na kokain i antidepresive!

U zalivu Pjužet u Vašingtonu upecana je riba za koju se ispostavilo da je pozitivna na kokain, prozak, advil, benadril i lipitor. Ispitivanje je pokazalo da je trovanje izazvano ispuštanjem zagađenih voda. Za stanje ovog lososa najverovatnije je je kriva farmaceutska industrija, koja je zagadila vodu. Utvrđeno je da estuarske vode, koje s enalaze u blizini postrojenja otpadnih voda, sadrže oko 80 različitih lekova i droga. Postoje dve teorije o ovako visokoj koncentraciji lekova u vodi - jedna je da su krivi ljudi, koji u ovoj oblasti koriste veliki broj ovih supstanci, a druga da su krive otpadne vode.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Raj za zavisnike: Ribe pozitivne na kokain i antidepresive

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2016

Ribari u zalivu Pjužet u Vašingtonu upecali su jednu veoma neobičnu ribu. Naime, kako se ispostavilo nakon analiza, riba je pozitivna na kokain, prozak, advil, benadril i lipitor...Pretpostavlja se da su ove supstance u telo riba ušle preko zagađene vode, za koju je glavni krivac farmaceutska industrija...Utvrđeno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.