Ulažu 162 miliona u firmu za proizvodnju čipova

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 14:55

Ulažu 162 miliona u firmu za proizvodnju čipova

Vašington će dodeliti grantove firmi Majkročip tehnolodži (Microćip Tećnology) u ukupnom iznosu od 162 miliona dolara.

To će uraditi da bi podstakao proizvodnju čipova i mikrokontrolera (MCU) koji su ključni za potrošačku i vojnu industriju, objavilo je danas Ministarstvo trgovine SAD.

Ova sredstva će omogućiti kompaniji Majkročip tehnolodži da utrostruči proizvodnju poluprovodnika i mikrokontrolera u svojim fabrikama u Sjedinjenim Američkim Državama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Kompanija će prema planu uložiti 90 miliona dolara u proširenje fabrike u saveznoj državi Kolorado i 72 miliona dolara u proširenje proizvodnje u Oregonu.

Navedene komponente su ključne za proizvodnju automobila, pametnih telefona, internet rutera, aviona i nezamenljive su u vojnoj industriji.

Sjedinjene Američke Države žele da smanje zavisnost od čipova koji se proizvode u inostranstvu, pre svega od poluprovodnika koji se proizvode u Kini.

Američki Kongres je u avgustu 2022. godine odobrio fond od 52,7 milijardi dolara pod nazivom "Čipovi za Ameriku" za subvencije proizvodnje poluprovodnika i istraživanja, a kompanija Majkročip tehnolodži je druga firma koja je dobila sredstva iz ovog fonda.

Prvi grant iz ovog fonda u iznosu od 35 miliona dolara je u decembru dobila firma BAE sistems koja proizvodi čipove za borbene avione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Ulažu 162 miliona u firmu za proizvodnju čipova

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Jan.2024, 11:14

Vašington će dodeliti grantove firmi Majkročip tehnolodži 162 miliona dolara za proizvodnju čipova. To će uraditi da bi podstakao proizvodnju čipova i mikrokontrolera (MCU) koji su ključni za potrošačku i vojnu industriju, objavilo je danas Ministarstvo trgovine SAD. Ova sredstva će omogućiti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.