Uhapšeno sumnjivo lice, pokušali da otruju Obamu

Izvor: Press, 17.Apr.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno sumnjivo lice, pokušali da otruju Obamu

Sumnjivo lice koje je pokušalo da uđe u Kongres trenutno ispituje policija, preneo je Si-En-En, koji navodi da je policija nezvanično saopštila da je priveden pošto se "sumnjivo ponašao", a onda su pronađena i pisma.

Istovremeno, jedna od zgrada u Vašingtonu u kome se nalaze kancelarije Senata, evakuisana je, ali još nije poznato iz kog razloga. Američka Tajna služba, koja je zadužena da se brine o bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predsednika SAD, prethodno je otkrila da se u jednom pismu koje je upućeno Baraku Obami nalazi "sumnjiva supstanca", ali još nije saopšteno da li je u pitanju neki otrov.

Kako prenose televizije Si-En-En i Foks Njuz, pismo je primljeno u Belu kuću i u prijemnom odeljenju, gde se vrši provera, ustanovljeno je da se u njemu nalazi nešto sumnjivo. Uskoro bi o svemu trebalo da se zvanično oglasi FBI.

Sinoć je javljeno da je republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru upućeno pismo u čijoj se koverti nalazio jak proteinski otrov ricin.

Pošiljka je otkrivena u Kongresu, pre nego što je uručena senatoru.

Prema navodima Rojtersa, pismo je bilo upućeno iz Memfisa u Tenesiju. Pismo sa materijom za koju se veruje da je otrovna upućeno je u sedište FBI u Kvantiku.

Do incidenta sa spornim pismima došlo je samo dva dana nakon terorističkog napada na bostonski maraton u kome su tri osobe izgubile život, dok je više od 180 povređeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju.

Američke vlasti još ne znaju ko stoji iza napada, a za sada niko nije preuzeo odgovornost.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.