Uhapšen meksički narko-bos

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen meksički narko-bos

Tirso Martinez Sančez, meksički narko-bos, uhapšen je u meksičkoj državi Gvanahuato. Sančez je prema navodima medija odgovoran za krijumčarenje 76 tona kokaina u SAD, zbog čega je Vašington za njegovo hvatanje ponudio nagradu od pet miliona dolara.

U Meksiku je uhapšen narko-bos Tirso Martinez Sančez koji se sumnjiči da rukovodi meksičkim narko-kartelom i smatra se odgovornim za krijumčarenje 76 tona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kokaina u SAD između 2000 i 2003, zbog čega je Vašington raspisao nagradu od pet miliona dolara za njegovo hvatanje, javio je britanski Bi-Bi-Si.

Tirso Martinez Sančez uhapšen je juče u Leonu, u saveznoj državi Gvanahuato u centralnom delu Meksika i nalazi se dobro čuvanom zatvoru Altiplano u državi Meksiko.

Istražitelji navode da je imao veze sa meksičkim i raznim međunarodnim grupama i navodno su ga tražile kolumbijske vlasti zbog veze sa lokalnim narko-bosovima.

Stejt department navodi da je njegova organizacija koristila mrežu velikih skladišta za smeštaj i distribuciju kokaina u Meksiku i u SAD-u.

Organizacija je koristila i kompanije kao "pokriće" za uvoz legalne robe s drogom skrivenom u njima, a američke vlasti tvrde da je kokain putovao "pomorskim plovilima, železnicom i transportnim vozilima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.