UZBUNA U KINI! Sprema se poseta tajvanskog predsedničkog kandidata SAD-u: Ovo je veoma opasan put kojim idu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 07:53

UZBUNA U KINI! Sprema se poseta tajvanskog predsedničkog kandidata SAD-u: "Ovo je veoma opasan put kojim idu"

Pokušavaju da spreče nezavisnost.

 Prioritet Kine je da spreči najavljenu posetu potpredsednika Tajvana i predsedničkog kandidata Vilijama Laija SAD-u sledećeg meseca, izjavio je kineski ambasador u Vašingtonu Šie Feng. 

Kineski ambasador je ponovio u sredu da Kina želi mirno ponovno prisajedinjenje sa Tajvanom, ali da tajvanski "separatisti" nastavljaju da traže podršku SAD.

- Oni čak i ne priznaju da su Kinezi. Dakle, ovo je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opasan put kojim idu - rekao je Šie.

Planirano je da Lai poseti SAD na putu za Paragvaj gde će prisustvovati inauguraciji novog predsednika, kao i na povratku iz te zemlje.

Na Tajvanu će se u januaru održati predsednički i parlamentarni izbori, a Lai će biti predsednički kandidat vladajuće Demokratske progresivne stranke (DPP) i, prema većini anketa, on je favorit, preneo je Rojters.

Tadašnja predsednica američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi posetila je Tajvan u avgustu prošle godine, a u aprilu ove godine predsednica Tajvana Cai Ing-ven sastala se sa aktuelnim predsednikom Predstavničkog doma Kevinom Makartijem u Los Anđelesu, dok se vraćala iz posete Centralnoj Americi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kina poručila: Sprečićemo

Izvor: B92, 20.Jul.2023

Peking -- Prioritet Kine je da spreči najavljenu posetu potpredsednika Tajvana i predsedničkog kandidata Vilijama Laija SAD-u sledećeg meseca...To je izjavio kineski ambasador u Vašingtonu Šie Feng...Kineski ambasador je ponovio u sredu da Kina želi mirno ponovno prisajedinjenje sa Tajvanom, ali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.