URADIĆEMO DVE STVARI Blinken objašnjava: Odgovor SAD-a na napad u Jordanu biće na više nivoa i potrajaće neko vreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2024, 08:34

"URADIĆEMO DVE STVARI" Blinken objašnjava: "Odgovor SAD-a na napad u Jordanu biće na više nivoa i potrajaće neko vreme"

Cilj je sprečavanje eskalacije

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je da će odgovor SAD na napad na bazu u Jordanu, u kojem su poginula trojica, a ranjeno više od 40 američkih vojnika, biti "na više nivoa, u fazama i potrajaće neko vreme".

- Želimo da sprečimo da se ovaj konflikt proširi, tako da nameravamo da uradimo dve stvari - da se zauzmemo za naše ljude kada su napadnuti, ali u isto vreme i da sprečimo da se konflikt proširi - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poručio je Entoni Blinken, preneo je Si-En-En.

Dodao je da Vašington ulaže sve napore da spreči eksalaciju.

Do napada dronom na američku bazu na granici Jordana i Sirije došlo je u subotu uveče, a odgovornost za napad preuzeo je Islamski otpor u Iraku, "krovna" grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija koje podržava Iran.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.