UBIJENA AMERIČKA KONGRESMENKA IZ ARIZONE

Izvor: Kurir, 08.Jan.2011, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJENA AMERIČKA KONGRESMENKA IZ ARIZONE

VAŠINGTON - Američka kongresmenka iz redova demokrata Gabrijela Gifords ubijena je u subotu dok se obraćala na javnom skupu u Tuksonu, javile su američka televizijska mreža Foks njus i Nacionalni javni radio.

Foks njus javlja da je Gifords bila pogođena u glavu od pozadi i da je podlegla zadobijenim povredama.

U napada je ranjeno još 11 osoba, pošto je neidentifikovani naoružani napadač uleteo i počeo da nasumice puca dok se kongresmenka obraćala svojim pristalicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prenela je agencija Rojters.

Naoružani napadač je uhapšen i nalazi u pritvoru, navode američki mediji.

Gifords (40) je kongresmenka iz američke države Arizona koja je preuzela dužnost u američkom Konresu u januaru 2007. godine. Bila je udata za američkog astronauta Marka Kelija.

Bila je angažovana na pitanjima kao što su imigracione reforme, istraživanja embrionskih matičnih ćelija, alternativnim izvorima energije i većim minimalnim zarada ma radnika.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Američkoj kongresmenki pucano u glavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2011

TUSON -..Naoružani napadač pucao je danas iz neposredne blizine u glavu američke kongresmenke Gabrijele Gifords (DS) tokom susreta sa pristalicama u Tusonu u američkoj državi Arizona, a njen pomoćnik je podlegao povredama..."Ona je sada u operacionoj sali. Ona je živa", potvrdila je portparolka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.