Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku zajednička pomorska vježba SAD i Južne Koreje

Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja započele su u četvrtak zajedničke pomorske vježbe u kojim sudjeluje jedna američka nuklearna podmornica.

Američke snage i južnokorejski brodovi izvodit će vježbe otkrivanja neprijateljskih podmornica i brodova u vodama korejskog poluotoka.

Sjevernokorejski režim zajedničke vježbe smatra mogućom invazijom.

 Dvije Koreje su tehnički uvijek u ratu jer nisu potpisale mirovni sporazum nakon rata 1953. godine.

 Sjeverna Koreja je predložila da prekine novu nuklearnu probu ako SAD otkažu zajedničke vježbe u 2015. godini, što su Washington i Seul odbili.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PLAŠENJE KIMA Američka nuklearna podmornica na vojnim vežbama u Južnoj Koreji

Izvor: Blic, 05.Feb.2015

SAD i Južna Koreja danas su počele zajedničke vojne vežbe na kojima učestvuje i američka nuklearna podmornica a očekuje se da će ti manevri, kao i svake godine, izazvati negodovanje vlasti u Pjongjangu...Američka nuklearne podmornica USS Olympia (SSN-717) sa oko 120 mornara sutra treba da stigne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.