U ritmu sambe: Pekersi i Iglsi otvaraju novu NFL sezonu u Sao Paulu

Izvor: VOA, 10.Apr.2024, 18:59

U ritmu sambe: Pekersi i Iglsi otvaraju novu NFL sezonu u Sao Paulu

VAŠINGTON — Grin Bej Pekersi će igrati 6. septembra protiv Filadelfija Iglsa u brazilskom gradu Sao Paulu na otvaranju nove sezone NFL lige. To će biti prvi put od 1970. godine da NFL sezona počinje duelom u petak uveče. Komesar NFL-a Rodžer Gudel je već u februaru rekao da će Iglsi biti domaćini ove utakmice. NFL je u sredu objavio ko će biti rival timu iz Filadelfije. Utakmica će se odigrati na Korintijans areni, domu brazilskog fudbalskog tima Korintijans. Na ovom stadionu su igrane utakmice Svetskog kupa u fudbalu 2014. i Olimpijskih igara 2016. Ovo će biti druga utakmica Pekersa u inostranstvu u poslednje tri godine. Prvi meč regularne sezone izvan Sjedinjenih Država odigrali su 2022. godine, kada su izgubili od Njujork Džajantsa (27:22) na stadionu Totenhema u Londonu. „Radujemo se što ćemo biti deo ovog istorijskog meča protiv Iglsa u Sao Paulu“, rekao je predsednik i izvršni direktor Pekersa Mark Marfi u saopštenju. „Uzbuđeni smo što ćemo igrati pred našim navijačima u Brazilu i što pomažemo NFL-u da izgradi međunarodnu popularnost. Imali smo sjajno iskustvo igrajući u inostranstvu prvi put pre nekoliko godina i ponosni smo da budemo deo kontinuiranog globalnog rasta lige“. Utakmica će biti prenošena na striming platformi "Pikok", a takođe će biti dostupna i na besplatnoj televiziji na lokalnim tržištima Iglsa i Pekersa. Poslednji put se prva utakmica NFL sezone igrala u petak uveče 18. septembra 1970. godine, kada su Los Anđeles Remsi ugostili Sent Luis Kardinalse.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Brazil u septembru domaćin NFL utakmice

Izvor: Danas, 10.Apr.2024

Brazilski grad Sao Paulo biće 6. septembra ove godine domaćin utakmice prve nedelje nove sezone američkog fudbala (NFL liga) između Filadelfije i Grin Beja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.