U Vašingtonu je važno istaći položaj i ulogu Srpske

Izvor: B92, 02.Feb.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Vašingtonu je važno istaći položaj i ulogu Srpske"

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u okviru posete Vašingtonu, učestvovala je na svečanom međunarodnom događaju "International Luncheon".

Taj događaj koji se održava u okviru obeležavanja centralnog događaja - Nacionalnog molitvenog doručka, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Na ovom događaju učestvovali su brojni državnici, diplomate, osobe iz javnog i političkog života iz čitavog sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a međunarodnim zvanicama su se na prisustvu ovom događaju zahvalili senatori Marko Rubio i Ejmi Klobučar, prenosi RTRS.

Cvijanovićeva je ovom prilikom istakla značaj učešća predstavnika Republike Srpske na ovakvim događajima, naglasivši da je veoma važno da se u neposrednim kontaktima sa uticajnim ličnostima u SAD i svetu istakne položaj i uloga Republike Srpske, što predstavlja potvrdu njenog ustavnog i političkog pozicioniranja u okviru BiH.

Cilj ovog skupa, koji je održan u vašingtonskom hotelu "Hilton", je okupljanje uticajnih ličnosti iz političkog i javnog života u međunarodnim okvirima, kao i uspostavljanje ličnih kontakata i unapređenje međunarodne saradnje i komunikacije., saopšteno je iz Vlade RS.

Premijerka RS prisustvovaće danas u Vašingtonu Nacionalnom molitvenom doručku, koji se tradicionalno održava prvog četvrtka u februaru, a kojem prisustvuvuju predstavnici američke administracije, Kongresa, diplomatskog kora, kao i predstavnici svetske ekonomske i političke elite.

Molitvenom doručku prisustvovaće i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je otputovao u SAD, navodi RTRS.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.