U VAŠINGTONU POMEŠALI VERU I POLITIKU: SAD optužile Rusiju da narušava slobodu veroispovesti na Krimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 12:57

U VAŠINGTONU POMEŠALI VERU I POLITIKU: SAD optužile Rusiju da narušava slobodu veroispovesti na Krimu

Oglasila se Ambasada Ruske Federacije

Američki kongresmeni pokušavaju da se umešaju u religiozna pitanja na Krimu u geopolitičke svrhe, navodi se u saopštenju ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Američki zakonodavci nastavljaju da se cinično mešaju u religiozna pitanja na Krimi i u Ukrajini. Privrženost slobodi veroispovesti koristi se kao politički slogan. Oni ponovo pokušavaju da nametnu logiku eksteritorijalne primene nacionalnog zakonodavstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Neprihvatljivo je da iskorišćavaju osećanja i veru miliona ljudi u geopolitičke svrhe - ističe ruska strana.

🇺🇸 lawmakers continue their cynical intrusion into religious affairs in #Crimea and in Ukraine. The adherence to freedom of conscience is being used as a political slogan. pic.twitter.com/eFSxi3D4lc

— Russian Embassy in USA 🇷🇺 (@RusEmbUSA) February 23, 2021

Ambasada je takođe objavila nacrt zakona koji je krajem januara predstavljen Predstavničkom dom Kongresa SAD. Prema mišljenju autora zakona, "Rusija i oružane grupe, koje su pod kontrolom Rusije, krše slobodu veroispovesti u Ukrajini".

Kongresmeni tvrde da se ti prekršaji beleže u Donbasu i na Krimu, ignorišući činjenicu da je Krim sastavni deo Rusije.

Zakonodavci traže od američke administracije da preduzme odgovarajuće mere. Oni računaju i na to da će vlasti razmotriti pitanje o uključivanju Rusije na američki spisak država koje, prema mišljenju Vašingtona, najokorelije krše slobodu  veroispovesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.